Home » Sahabet » Rukijje bint Muhammad r.a. – Vajza e Profetit a.s.

Rukijje lind pas Abdullahut, teksa Profeti a.s. ishte 33 vjeç. Martohet me Uthmanin r.a. dhe të dy bashkë emigrojnë dy herë në Abisini; ajo lind Abdullahun që ndërron jetë 6 vjeçar; Rukaja r.a. ndërroi jetë në vitin e 2 Hixhri, gjatë luftës së Bedrit, në moshën afërsisht 20 vjeçare, rreth 9 vite para se të ndërronte jetë Profeti a.s. Burimi

Shto koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Për postimet e reja

Join 25 other subscribers

Kurban Bajrami20/07/2021
Gezuar Bajramin
Scroll Up