Home » Lexim » Enciklopedia Sahabet » Zejneb bint Muhammad r.a. – Vajzat e Pejgamberit a.s.

Vajza e pare e Pejgamberit a.s. lindi pas El Kasimit, 10 vjet para profecisë, kur Profeti a.s. ishte rreth 30 vjeçar, në vitin 23 para Hixhri. Ajo martohet me Ebu el A’s ibën Rabia – i cili e pranoi Islamin pasi Zejnebja shkoi në Medinë. Pati dy fëmijë. Nje djalë dhe nje vajzë. Djali ishte Ali bint Ebul As Bin Rabi dhe vajza ishte Sejjide Umamah. Aliu vdiq kur ishte një djalë i vogël. Umame ishte më e madhe se Aliu. Umamen Profetit a.s. e pati mbajtur në qafë teksa po falej në xhami.

Zejnebja r.a. ndërron jetë në vitin 8 Hixhri në moshën rreth 30 vjeçare, afërsisht 3 vite para se të ndërronte jetë Profeti a.s. Burimi

YouTube player

Shto koment

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Për postimet e reja

Join 48 other subscribers

Data e Rradhës

  • Fillimi i Ramazanit 11/03/2024 Kush agjëron me sinqeritet dhe duke besuar e pritur sevapet e Allahut si dhe duke falur namazin e teravisë, pastrohet nga mëkatet si të kishte lindur sot nga nëna e tij. Cka mund të bëjë për të përfituar sa më shumë prej begatisë së Ramazanit? Lexo... Pyetje-përgjigje rreth agjërimit