Enciklopedia Tabiinet

Masruk ibn El-Ajda – Enciklopedia Tabiinet

Dy gjeneratat e para të islamit, përkatësisht sahabët dhe ata që i pasuan ata ishin absolutisht të etur dhe të ...
Read More

Ebu Hanife (Numan bin Thabit) – Enciklopedia Tabiinet

Ebu Hanife, imami i shkollës, i drejtimit juridik e fetar. Një mjeshtër i mjeshtrave, ai që u ka diktuar mendimet ...
Read More

Hasan el Basri – Tabiinet

Ky është Ebu Seid el Hasen bin Ebil Hasen el Basrij. U lind në vitin e dytë të sundimit të ...
Read More

Uvejs el Karni

Muhamed s.a.v.s. ka treguar për Uvejs Karenijun pa e parë fare. Ka thënë: “(Ai është) prej Jemenit, nga qyteti Karen, ...
Read More

Omer ibn Abdulaziz

Omeri lindi në qytetin Hulvan të Egjiptit. Ai jetoi në Egjipt afro 20 vjet. Që në fëmijëri e mësoi Kur’anin ...
Read More
Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up