Home » Mëso Përmendësh » Thenie te arta

Aliu r.a.

Harmonia i fsheh mangësitë. Kush e do veten përherë e më shumë, i shton armiqtë e tij përherë e më shumë.

M.Fethullah Gylen

Kur nxehet, injoranti bërtet e thërret, kurse i mençuri planifikon se ç’duhet bërë…

Idealja qëndron mbi perustinë dituri-butësi-adhurim…

Po qe se dituria nuk është bërë burim për praktikën, është e paracaktuar të thahet e mbarojë…

Nevoja është prijësi symprehtë i shpikësve…

Mësoje veten të thuash “nuk di” në mënyrë që kurrë të mos mbetesh i turpëruar duke thënë “nuk e di”…

Përvoja është mësuesi i mendjes dhe prijësi i mendimit!

Jeta është një e fshehtë hyjnore; natyrën e saj e njohin vetëm ata që janë konfidentë të të fshehtave hyjnore…

Vetëdija dhe thjeshtësia janë rezultat i jetës ndiesore.

Nuk mund të ketë jetë shpirtërore te ata që e jetojnë jetën pa përgjegjësi. Edhe përlotimi i tyre është një gënjeshtër më vete!

Bediuzzaman Said Nursi

Rumi

Ngrije (peshen) e fjales, jo zerin. Ështe shiu ai qe i rrit lulet, jo bubullima.

Shto koment

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Për postimet e reja

Join 48 other subscribers

Data e Rradhës

  • Fillimi i Ramazanit 11/03/2024 Kush agjëron me sinqeritet dhe duke besuar e pritur sevapet e Allahut si dhe duke falur namazin e teravisë, pastrohet nga mëkatet si të kishte lindur sot nga nëna e tij. Cka mund të bëjë për të përfituar sa më shumë prej begatisë së Ramazanit? Lexo... Pyetje-përgjigje rreth agjërimit