Enciklopedia Dijetaret Islam

“Allahu do të ngrejë për këtë umet në krye të çdo qindvjeçari atë/ata që do të përtërijë fenë (muxhedid)”. I Dërguari i Allahut (salallahu alejhi ue selam)


Dijetaret sipas shekujve (pas hixhretit): Shekulli 6, Shekulli 14


Ebu Hamid el Gazali, autoritet i Islamit

Marre nga Dorian Demetja, Drejtoria e Kulturës dhe e Arsimit, KMSH GJENDJA E SHEKULLIT XI Në shekullin e XI, bota ...
Me shume

Bediuzzaman Said Nursi

Bediuzzaman Said Nursi u lind në Turqinë Lindore më 1876 dhe ndërroi jetë në 1960 në moshën tetëdhjetë e trevjeçare, ...
Me shume