Home » Lexim » Enciklopedia Sahabet » Kasim bin Muhammad r.a. – Femijet e Pejgamberit a.s.

Kasim është më i madhi dhe i pari prej fëmijëve të Profetit a.s., i cili ndërroi jetë në Mekë në moshë të vogël.

I lindur në Mekke, në vitin 598, dymbëdhjetë vite para se Muhammedi a.s. të bëhet pejgamber. Ishte fëmija i parë i Pejgamberit a.s. dhe në bazë të emri të djalit, Muhammedi a.s. është quajtur edhe si Ebu-l-Kasim, babai i Kasimit.

Ka jetuar vetëm dy vite. Po ashtu, nga fëmijët e Pejgamberit a.s., ishte i pari që ka ndërruar jetë. Është i varrosur në varret mekase të quajtura „Mual-la“ ose „El-Mual-la“ dhe El-Ma’la“. Më vonë, afër tij është varrosur edhe nëna e tij, hz. Hatixheja r.a. Burimi

Shto koment

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Për postimet e reja

Join 50 other subscribers

Data e Rradhës

  • Dhjetë Ditët e Dhul Hixhes 07/06/2024 – 16/06/2024 Nuk ka ditë më të dashura se 10 Ditët e Dhul Hixhxhes, sikur një Ramazan i Vogël. Mundësit e mrekullueshme...