Home » B.Umayya

Të gjitha rreth B.Umayya

Omer ibn Abdulaziz

Omer ibn Abdulaziz

Omeri lindi në qytetin Hulvan të Egjiptit. Ai jetoi në Egjipt afro 20 vjet. Që në fëmijëri e mësoi Kur’anin përmendsh dhe pastaj i ati e dërgoi në...

Abdullah bin Uthman r.a.

Abdullah bin Uthman r.a.

Ai është djali i vajzës së Pejgamberit (sas), Rukijjes (ra) me Othman ibn Affan (ra). Lindi në Abisini. Abdullahu (ra) humbi nënën e tij kur ishte 6...