Home » Lexim » Enciklopedia Sahabet » Dihjetul Kelbi (r.a) – Jete Sahabesh

Dihje (r.a) ishte prej Ensarëve, emri i tij i vërtetë është Dihje bin Halife.

Dihje merrej me tregti, edhe para se të bëhej mysliman kishte simpati ndaj të dërguarit të Allahut dhe sa herë që e vizitonte i sillte dhurata të ndryshme.

Dihje mori pjesë në të gjitha luftërat që zhvilloi Profeti (a.s). Ndërsa në vitin e 7 të Hixhretit, shkoi tek Perandori i Bizantit si ambasador i të dërguarit të Allahut dhe e ftoi perandorin në Islam.

Dihje (r.a) do ti vazhdonte shërbimet ndaj Islamit edhe në kohën e Profetit (a.s), edhe në kohën e 4 kalifëve.

Gjenealogjia

Emri i plote: Dihja bin Halifa

Prinderit: Halifa b. Ferwah,

Vella/Moter: Sharaf bint Khalifa

Data/Vendi i Lindjes: Medine

Data/Vendi i nderrimit te jetes: ~50 H (Medine/Egjipt)

Bashkeshortja: Durrah bint Ebi Leheb

YouTube player

 

 

Shto koment

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Për postimet e reja

Join 48 other subscribers

Data e Rradhës

  • Fillimi i Ramazanit 11/03/2024 Kush agjëron me sinqeritet dhe duke besuar e pritur sevapet e Allahut si dhe duke falur namazin e teravisë, pastrohet nga mëkatet si të kishte lindur sot nga nëna e tij. Cka mund të bëjë për të përfituar sa më shumë prej begatisë së Ramazanit? Lexo... Pyetje-përgjigje rreth agjërimit