Home » Oqean çështjesh » Zgjerimi i Zemrës

Kur Pejgamberi, s.a.v.s., sahabëve u citoi tekstin e Kur’anit: “Atë që Allahu dëshiron ta udhëzojë, ia zgjeron zemrën për (ta pranuar) Islamin”,   është pyetur: “Si shpjegohet dhe kuptohet fjala: zgjerim i zemrës nga teksti i Kur’anit fisnik?”

Pejgamberi, s.a.v.s., u përgjigj: “Ajo është dritë, e cila kur depërton në zemrën e njeriut e zgjeron kraharorin (d.m.th. zgjeron horizontin dhe imazhin e tij -vër. e përkthyesit)”. Më pastaj u pyet: “A mund të vërehen këto reflekse (alamete) te njeriu?”

Pejgamberi, s.a.v.s., u përgjigj: “Po, këta persona më tepër i kushtojnë rëndësi Ahiretit se sa dunjasë dhe përgatiten për vdekje para se të arrijë ajo.”

Shto koment

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Për postimet e reja

Join 50 other subscribers

Data e Rradhës

  • Dhjetë Ditët e Dhul Hixhes 07/06/2024 – 16/06/2024 Nuk ka ditë më të dashura se 10 Ditët e Dhul Hixhxhes, sikur një Ramazan i Vogël. Mundësit e mrekullueshme...