Home » Oqean çështjesh » Në emër të Pronarit

Hz.Musait a.s. nga Allahu fuqiplotë (xh.xh) i erdhi një thirrje e këtillë:

-O Musa, u sëmura, përse nuk erdhe të pyesësh për Mua?

Përballë kësaj pyetjeje, Hz.Musa i habitur u lut:

-O Zot, Ti je larg nga  çdo mangësi dhe dobësi, ma trego kuptimin e kësaj thirrjeje.

Allahu i Gjithmëshirshëm urdhëroi kështu:

-Njëri nga robërit e Mi të sinqertë u sëmur, përse nuk e vizitove atë?

***

Allahu është bashkë me të pafuqishmit, të moshuarit dhe të sëmurët. Kur Allahu (xh.xh.) i merr nën mbrojtjen e Tij këta njerëz e urdhëron kështu; kush e di sa lartë i vlerëson punët e atyre që punojnë në emër të Tij, që urdhërojnë për të mirë e largojnë nga e keqja, dhe se çfarë trajtimi e mbrojtjeje do t’i ofrojë atyre. Allahu (xh.xh.) mund ta mbajë të barazvlefshëm mosrespektin karshi Tij me lëndimin e njerëzve që i ka zgjedhur si udhëzues.

Shto koment

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Për postimet e reja

Join 50 other subscribers

Data e Rradhës

  • Dhjetë Ditët e Dhul Hixhes 07/06/2024 – 16/06/2024 Nuk ka ditë më të dashura se 10 Ditët e Dhul Hixhxhes, sikur një Ramazan i Vogël. Mundësit e mrekullueshme...