Home » Oqean çështjesh » Heroi që e harron Xhennetin

Udhëzuesi i vërtetë është heroi që e kupton kohën në të cilën jeton, duke përbuzur të gjitha stolitë dhe zbukurimet e kësaj bote.

Duke nxituar të kryejë obligimin e tij, vetëm për të arritur kënaqësinë e Allahut xh.sh, ai madje i harron -qoftë përkohësisht- edhe mirësitë e Xhenetit.

Udhëzuesi duhet të jetë i këtillë, që të jetë i këtillë, që të gëzojë kënaqesinë e Allahut dhe në të njëjtën kohë, atyre që janë përreth tij, t’u qetësohet zemra nga fjalët dhe veprat e tij.

Risale i-Nur;  Rruget:170 

Shto koment

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Për postimet e reja

Join 48 other subscribers

Data e Rradhës

  • Fillimi i Ramazanit 11/03/2024 Kush agjëron me sinqeritet dhe duke besuar e pritur sevapet e Allahut si dhe duke falur namazin e teravisë, pastrohet nga mëkatet si të kishte lindur sot nga nëna e tij. Cka mund të bëjë për të përfituar sa më shumë prej begatisë së Ramazanit? Lexo... Pyetje-përgjigje rreth agjërimit