Home » Lexim » Enciklopedia Sahabet » Ibrahim bin Muhammad r.a. – Djali i Pejgamberit a.s.

Ibrahimi ishte i biri i Maries egjiptiane, i cili lindi në Medinë, në vitin 8 Hixhri, ndërsa Profeti a.s. ishte rreth 60 vjeç; Ibrahimi r.a. i vogël ndërroi jetë pas vdekjes së Zejnebes r.a., në të njëjtin vit që ndërroi jetë Umu Kulthumi r.a., në vitin 9 Hixhri, në moshën rreth 18 muajsh, afërsisht 2 vite para se të ndërronte jetë Profeti a.s.

Meqënëse Ibrahimi ka vdekur i vogël, në moshën kur pinte gji, Profeti (s.a.u.s.) ka thënë për të: “Sigurisht, ai do të ketë një gjidhënëse, e cila do t’i plotësojë atij afatin e dhënies gji në Xhenet.

Shto koment

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Për postimet e reja

Join 48 other subscribers

Data e Rradhës

  • Fillimi i Ramazanit 11/03/2024 Kush agjëron me sinqeritet dhe duke besuar e pritur sevapet e Allahut si dhe duke falur namazin e teravisë, pastrohet nga mëkatet si të kishte lindur sot nga nëna e tij. Cka mund të bëjë për të përfituar sa më shumë prej begatisë së Ramazanit? Lexo... Pyetje-përgjigje rreth agjërimit