Home » Lexim » Enciklopedia Sahabet » Abdullah bin Dhul Bixhadejn r.a.

Ishte jetim. Ai jetoi me xhaxhain e tij. Xhaxhai i tij u kujdes shumë për të. Një ditë, kur dëgjoi që Abdullahu ishte bere musliman, u zemërua shumë. Ai e thirri Abdullahun dhe i tha: “Kam dëgjuar që ke filluar të ndjekësh Muhamedin. Nëse nuk heq dorë, unë do t’i marr të gjitha gjërat, përfshirë rrobat e tua që të kam dhënë deri më tani”. Abdullahu r.a. nuk e trembi kërcënimi i tij. Ai u përgjigj në mënyrë të matur, “Po, Xhaxha. Unë jam musliman!”. Pas kësaj, xhaxhai mori gjithçka që i kishte dhënë, përfshirë rrobat që kishte veshur.

Pasi u bë musliman, Hz. Abdullahu donte të qëndronte me të Dërguarin e Allahut gjatë gjithë kohës dhe nuk dëshironte ta linte edhe për një minutë. Disa ditë, ai shkonte tek dera e të Dërguarit të Allahut, u ulte atje dhe bente tekbir dhe e madheronte Allahun. Omeri r.a. shkoi te i Dërguari i Allahut dhe e pyeti nëse kjo vepër ishte hipokrizi. Pejgamberi tha: “O Umeri! Lëre atë. Ai është nga ata që i luten Allahut dhe i kerkojne prej Tij me një zemër të sinqertë.”

YouTube player

Shto koment

Lini një koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Për postimet e reja

Join 50 other subscribers

Data e Rradhës

  • Dhjetë Ditët e Dhul Hixhes 07/06/2024 – 16/06/2024 Nuk ka ditë më të dashura se 10 Ditët e Dhul Hixhxhes, sikur një Ramazan i Vogël. Mundësit e mrekullueshme...