Home » Resulullah » Modestia e Pejgamberit a.s.v.s. » Unë nuk jam mbret!

Profeti Muhamed (PBUH) shkoi mnë pazar me Ebu Hurejren. Pasi që bleu atë për qfarë kishte shkuar, Profeti as ja dha argjendin që ishte njësia monetare e kohës dhe ju drejtua shitësit:

‘’Jini  të kujdesëshem dhe peshoni drejtë.’’ shitësi mbeë i habitur, kurrë nuk kishte dëgjuar diqka të tillë nga blerësit e mëhershem. Pas kësaj, Ebu Hurejra e informoi atë se ai ishte Profeti … Pastaj shitësi menjëherë donte të puthte duart e Profetit Muhamed (as). Por, Ai nuk e lejoi atë që ta bënte këtë.

“Kjo praktikohet nga persët për mbretërit e tyre. Unë nuk jam një mbret, por një person si ju … “

Në rrugën e kthimit në shtëpi, Ebu Hurejra donte ta ndihmonte duke e mbajtur ngarkesën e tij. Ai nuk e lejoi që ta bënte këtë.

“Një person duhet të mbajë ngarkesën e tij vetë nëse është e mundur”.

Për postimet e reja

Join 21 other subscribers

Ramazani 2021

13/04/2021
Scroll Up