Home » Teuhidi - Besimi » Sipas Deizmit, a lejon Krijuesi që Prona e Tij të ndahet mes tjerëve? – Mashtrimi i Deizmit

Kjo është mësimi ynë i gjashtë rreth desimit.

Në mësimet e kaluara bëmë analizen e atributëve në aspektin e ndihmës hyjnore,
në këtë mësim do të bëjmë të njejtën analizë por për pronësin.

Do ti flasim përseri desistit dhe ai është adresa jonë.

Tani e pyesim deistin:

Të supozojmë se keni në pronësi një pronë të madhe më të cilen dëshironi
ta tregoni pasurinë dhe madhështin tuaj.

Le të themi se keni qiramarrës.

Edhe pse e gjithë prona tregon madhështin dhe pasurin tuaj,
njerëzit e shohin sikur prona të ishte e dikuj tjetër ata thonë:
“ Kjo pjesë i takon zt. Xhek, kjo është e zt. Williams.

Kjo pjesë është e zt. Oliver kjo është e zt. Gjorgj…”

…” Nëse njerëzit do të thonin ashtu dhe pronën tënde do tua a ndanin të tjerëve,
atëherë a nuk do tu drejtoheshe atyre si vijon:

“O njerëz! Kjo pronë e tëra më takon mua.

Është prona ime.

Ata që ju mendoni se janë pronarët e prones në të vërtetë janë qiramarrësit e mi.

jam sovrani i pronës time dhe nuk kam oratkë në të.

Me siguri do të thonit dicka të tillë dhe nuk do të pranonit që dicka e juaja
tu ndahej të tjerëve

Tani ju pyesim:

Ju nuk pranoni të ndani pasurin tuaj me të tjerët sepse kjo do ta dëmtonte
të ashtuquajturen pasuri dhe madhështi.

Si do të ishte e mundur që ALLAHU pronari i çdo gjëje, që nga ju, atomet, dielli e gjithqka tjetër, të pranonte që të
ndante pronësin e Tij absolute me të tjerët?

Si mundet të lejoj që sovraniteti i Tij ti atribuohet të tjerëve?

A e lejon këtë madhështia dhe vetëmjaftushmëria e Tij?

Pa dyshim që nuk do të lejonte dicka të tillë.

Meqë ALLAHU dëshiron që të njihet sovraniteti i Tij dhe
se gjithcka i takon Atij, atëherë Ai dërgon profet
dhe libra përmes të cilëve shfaqë sovranitetin e tij mbi gjithçka.

Po të mos dërgonte ALLAHU profetë dhe libra,
ne do të ngatërronim të vërtetën duke ndarë pronën e ALLAHUT
në mes të krijesave.

Shikoj njerëzit që nuk e dëgjuan dhe injoruan atë çfarë than profetët.

Disa nga ata janë ateist krijimin e ALLAHUT i’ua atribuojnë rastësi, natyres etj…

… Disa të tjerë kan gjetur zota të rrejshem.

Për shembull ata thonë: “Qielli i takon Zeusit dhe ai e kontrollon.

Deti i takon Poesidonit dhe ai vë ligj në të.

Pasurit nëntoësore i takojn Hades…”

Ata shprehin shumë deklarata të tjera si ato më lart dhe
ndajnë pronën e Allahut mes zotave të rrejshem.

Në mënyrë që ALLAHU ta bëjë të njohur sovranitetin e tij mbi gjithcka
Ai përmes profetëve dhe librave të Tij thotë:

“O robërit e mi e gjithë prona është e imja.

Jam vetë sovrani i pronës time nuk kam ortak.

Që nga atomet e deri te dielli dhe gjithcka tjetër më takon mua.

Mos më vendosni ortak dhe mos ua ndani pronën time të tjerëve

Kjo nuk i shkon madhështisë dhe hirësis Time”

Dërgimi i proferëve është i domosdoshem nga ky këndvështrim dhe është i pakundërshtushem njësoj sikurse

njëshmëria dhe sovraniteti i ALLAHUT.

Na vizitoni:

Busulla e Zemres

FACEBOOK: https://www.facebook.com/busullaezemres/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/busullazemres/

TWITTER: https://twitter.com/busullaezemres

Shto koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Për postimet e reja

Join 22 other subscribers

Scroll Up