Home » Resulullah » Bujaria » Për këtë jam urdhëruar!

Një ditë erdhi tek ai një muhaxhir (i ardhur) arab i varfër. Ai e kërkoi që t’i jepte diçka atij. Por ja që , atë ditë, Profeti Muhamed (as) nuk kishte diqka të vlefshme që të ia plotësonte kërkesen

– “Tani unë nuk kam asgjë për t’ju dhënë, shko dhe bleni atë që keni në emrin tim, atëherë unë do ta paguaj borxhin”.

Personi i varfër u gëzua dhe u largua. Sidoqoftë, sahabët pranë tij ishin mërzitur sepse ai po e mundonte vetën aq shumë.  Sa që n jë prej tyre u ngrit:

– “O i Dërguar l i All-llahut! Ky person ka  ardhur edhe  dy ose tre herë më parë; ai kërkoi diçka prej jush dhe ju dha atij. Tani nuk keni asgjë për të dhënë. All-llahu nuk vë barrë mbi ju, nëse ju nuk mund të përballoni! “

Ai nuk pëlqeu atë që kishte dëgjuar. Pastaj, një tjetër mik u ngrit dhe bisedoi:

– “O Pejgamber i All-llahut! Jepini sa më shumë që dëshironi! Mos kini frikë se Allahu që është pronar i arshit, nuk do t’ju bëjë të varfër! “

Një buzëqeshje u shfaq në fytyrën e tij të bekuar. Ai  foli në atë mënyrë që fjalët e tij ti dëgjonin të gjithë


Kjo është ajo që më është urdhëruar të bëj.

Shto koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Për postimet e reja

Join 22 other subscribers

Ramazani 2021

13/04/2021
Scroll Up