Home » Resulullah » Modestia e Pejgamberit a.s.v.s. » A nuk do të doje o Omer?

Hz Omeri hyri njëher në dhomën ku ishte duke pushuar Zotëria i gjithësis a.s. Teksa shikonte në dhomën e të Dërguarit a.s e tëra që pa ishte një haser e punuar nga lëkura e kafshëve dhe një thes elb, ja kaq kishte në dhomën e të Dërguarit a.s. Kur e pa këtë skenë, dhe shenja që ashpërsia e hasres i kishte lënë në trupin e të dërguarit hasra Hz Omeri r.a  filloi të qante me zë, sa që e zgjoi nga gjumi të Dërguarin a.s.

‘’Pse po qanë o i biri Hatabit’’ e pyeti Profeti a.s.

“O, i Dërguar i Allahut! Ndërsa persianët i lënë mbretërit e tyre të jetojnë në pallate dhe bizantinët u japin perandorëve një jetë luksoze dhe të lavdishme, ju jeni apostulli i Allahut … na jepni leje, atëherë ne do të … “

Ajo që kishte menduar ishte kuptuar.i Dërguari i Allahut a.s ndërpreu kalifit të tij të ardhshëm me një simbol të trishtë dhe të sinqertë të dorës dhe recitoi vargun e mëposhtëm:

‘’Kjo jetë e kësaj bote nuk është tjetër vetëm se defrim e lojë, e jetë e vërtetë, padyshim është ajo e botë së ardhme (Ahireti), sikur ta dinin.

Për postimet e reja

Join 21 other subscribers

Ramazani 2021

13/04/2021
Scroll Up