Home » Të ndryshme » NJË FRYMË E RE

Fragment nga video “Melodi e Zemrës” e datës 4 Mars 2019, me titull “Ëmbëlsia e besimit, dashuria për njerinë dhe shpresa”:

* Afrimiteti me njerëzit do të thotë afrimitet me krijimin e bukur të Zotit. Rrjedhimisht, kjo është shprehje respekti ndaj Allahut.

* Ngaqë nuk shfaqim ose nuk mundemi të shfaqim gjendjen e duhur, njerëzit e njohin gabim Islamin. Shikoni përreth dhe do dalloni plot rryma të sterrosura që njollosin fytyrën e ndritur të Muslimanllëkut.

* Profeti Muhammed thotë: “Emri im do arrijë në çdo vend ku lind dhe perëndon dielli.”

* Duhet arritur edhe njëherë një jetë shpirtërore… Duhen rrahur telat e zemrës me penzën e besimit në Zot dhe njohjes së Zotit.

* Nëse numërojmë në vend, nëse mjaftohemi me gjendjen aktuale, kjo do ishte mungesë përpjekjeje dhe do thaheshim në vend.

* “Na mbaj për dore, o Zot! Na mbaj, pa Ty nuk bëjmë dot!”

Shto koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Për postimet e reja

Join 22 other subscribers

Ramazani 2021

13/04/2021
Scroll Up