Home » Resulullah » Gostitja me deve

Nuajman, biri i Amrit, ishte një nga sahabët më të dashur  të Tij. Sidoqoftë, ai bënte pak shaka dhe jo të gjithë e pëlqenin shakan e tij. Një ditë, ai e theri deveun e një beduini arab që hyri në xhami për të falur namazin …Beduinii filloi të qajë dhe të bërtiste duke parë deven e tij të therur në tokë. Njerëzit u mblodhën me të dëgjuar zhurmën dhe i thanë Profetit Muhamed (as):

– “O Pejgamber i All-llahut, i vetmi person që mund ta bëjë këtë është Nuajman”. Nuajman u gjet dhe e pranoi fajin e tij. Kur u pyet “pse?”, Ai iu drejtua Profetit Muhamed (PBUH) dhe tha me një buzëqeshje të ndrojtur:

– “O i Dërguar  i All-llahut!” “Unë kisha menduar se ju do të paguani çmimin e devesë gjithsesi dhe doja të kisha një gosti të gjithë së bashku.

Shto koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Për postimet e reja

Join 22 other subscribers

Scroll Up