Home » Të ndryshme » DASHURIA ËSHTË VEPRIM (Dokumentar rreth Lëvizjes Hizmet)

“Love is a Verb” (Dashuria është veprim) është një dokumentar, në të cilin shpjegohet Lëvizja Hizmet që nga origjina e saj, roli i Fet’hullah Gylen si frymëzuesi i një lëvizje të tillë, reagimet e Turqisë dhe shteteve të tjera ndaj kësaj lëvizje, si edhe të gjitha dimensionet në të cilat është e përhapur kjo lëvizje dhe anëtarët e saj, duke filluar nga fusha e arsimit, dhe deri tek muzika, gazetaria, inxhinieria, organizatat e bamirësisë dhe shërbimi shëndetësor.

Dokumentari ofron përgjigje për pyetje si:

– Kush është Fet’hullah Gylen?
– Cilat janë idetë që përhap Fet’hullah Gylen?
– Si filloi Lëvizja Hizmet?
– Në çfarë kushtesh dhe rrethanash globale u përhap Lëvizja Hizmet?
– Në cilat fusha shtrihet veprimtaria e Lëvizjes Hizmet?
– Përse Gyleni ka zhvilluar takime me liderët hebrenj dhe të krishterë?
– Përse i kushtohet rëndësi dialogut ndërfetar?
– Si reagoi Turqia dhe bota ndaj Lëvizjes Hizmet?
– Çfarë mendon Amerika rreth Fet’hullah Gylenit?
– Përse Fet’hullah Gylen nuk kthehet në Turqi?
– Përse sulmohen ashpër Gyleni dhe Hizmeti në Turqi?

Shto koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Për postimet e reja

Join 22 other subscribers

Ramazani 2021

13/04/2021
Scroll Up