Home » Të ndryshme » A ËSHTË NDËSHKIM ÇDO VËSHTIRËSI?.. (Melodi e Zemrës – 25 Shkurt 2019)

Në videon “A është ndëshkim çdo vështirësi?” të datës 25 Shkurt 2019, pjesë e serisë “Melodi e Zemrës” flitet për këto pika:
🔹 Njeriu nuk duhet kurrë të ushqejë dhe shprehë mëri ndaj Krijuesit. Në zemrën e tij duhet të gjallërojë gjithnjë mendimi: “Edhe sikur të më fusësh në Ferr, do isha pa nder nëse e shfaq dhimbjen time. Mjafton të mos më djegësh në zjarr tjetër veç zjarrit Tënd!..”

🔹 Vështirësitë dhe fatkeqësitë nuk janë vetëm ndëshkim i gabimeve apo rezultat i të këqijave tona. Ato janë njëkohësisht një shkak dhe mjet për lartësimin e njeriut dhe shkallë drejt shpërblimit.

🔹 Iu thafshin duart dhe turp t’i vijë Ebu Lehebit që lëndonte Profetin Muhammed, Krenarinë e Njerëzimit! Po ashtu, iu thafshin duart dhe t’u vijë turp mizorëve që i bëjnë keq ummetit të Muhammedit sot!

🔹 “Çdonjëri prej tyre (shpifësve) do të dënohet për atë që ka bërë, kurse atë që ka shpifur më shumë, e pret një dënim i madh.” (Kur’an: Nisa, 24/11)

🔹 Nëse vëreni jetët e miqve të Allahut, do vini re se me gjuhën e gjendjes ata thonë: “Mbi mua ranë fatkeqësi të atilla, që po t’u kishin rënë ditëve, ditët do ishin shndërruar në netë!”

🔹 Edhe Bediuzzaman Said Nursi, Zëdhënësi i kësaj epoke, ka vuajtur shumë, megjithatë ka thënë: “Nëse shikoj se ka shpëtuar besimi i popullit tim, jam i kënaqur edhe sikur të digjem në flakët e Ferrit! Sepse, ndërkohë që më digjet trupi, shpirti më shndërrohet në trëndafilishte.”

🔹🔹🔹

Na ndiqni:

https://www.youtube.com/dritaterruges

https://www.facebook.com/dritaterruges

https://www.instagram.com/dritaterruges

Shto koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Për postimet e reja

Join 22 other subscribers

Scroll Up