Home » Të ndryshme » 90 vjet Komunitet Mysliman Shqiptar

90 vjet Komunitet Mysliman Shqiptar
90 vjet në shërbim të besimit dhe kombit

14 shekuj më parë njerëzimi njohu të gjitha mirësitë e Allahut, bazuar mbi një sistem vlerash të emërtuara Islam. Mes popujve të shumtë, shqiptarët përqafuan besimin dhe e ruajtën me mjaft dinjitet atë, duke i qëndruar besnik parimeve të tij universale.

Parime të tilla islame si besa, mikpritja, toleranca etnike e fetare, u bënë pjesë integrale e traditës kombëtare.

Me të drejtë ne shqiptarët krenohemi sot përpara botës dhe i ofrojmë asaj modelin më të mirë që duhet ndjekur në drejtim të harmonisë ndërfetare.

Rruga nëpër të cilën ka kaluar ky sistem vlerash nuk ka qenë e lehtë por e mbushur me peripeci dhe sfida të jashtëzakonshme.

Shto koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Për postimet e reja

Join 22 other subscribers

Ramazani 2021

13/04/2021
Scroll Up